مخزن استیل

ساخت و تولید مخزن استیل در شرکت دانش بنیان پترو صنعت تاراز

ساخت و تولید مخزن استیل، ایجاد و تولید یک ساختار یا وسیله‌ای است که از جنس فولاد ضدزنگ یا استنلس استیل ساخته شود و برای نگهداری مایعات یا موادی مانند اسید، مواد غذایی و مواد شیمیایی‌ها و سایر سیالات مورد استفاده قرار می‌گیرد. شرکت دانش بنیان پترو صنعت تاراز، طراح و سازنده انواع مخازن ضد زنگ و ضد خوردگی استیل 304 و استیل 316 میباشد که با دارا بودن تجهیزات پیشرفته کارگاهی آمادگی تولید تانک های ذخیره مواد حساس را دارد.

مخزن استیل
شرکت دانش بنیان پترو صنعت تاراز، طراح و سازنده انواع مخازن استیل

مخازن استیل معمولاً به صورت بسته یا باز ساخته می‌شوند و از ویژگی‌های ضدزنگ و مقاومت بالا در برابر فشار، حرارت، خوردگی و آلودگی برخوردار هستند. مخازن استیل به صورت استوانه‌ای، کروی، مستطیلی و یا با سایر شکل‌های هندسی ساخته می شوند و به اندازه‌ای بزرگ هستند که برای ذخیره‌سازی حجم زیادی از مواد مناسب می باشند. ساخت و تولید این مخازن شامل فرآیندهایی مانند طراحی، تولید، جوشکاری، نصب و راه‌اندازی می‌شود. این مخازن معمولاً در صنایع نفت و گاز، پتروشیمی، آب و فاضلاب، صنایع غذایی و دیگر صنایع استفاده می‌شوند.

مراحل ساخت در کارگاه تولید شرکت پترو صنعت

ابتدا تیم طراحی بر اساس نیازها و مشخصات فنی، طرح و نقشه‌های لازم برای ساخت مخزن استیل را تهیه می‌کنند. این طراحی باید به استانداردها و مقررات مربوطه، ایمنی و قابلیت عملکرد مورد نیاز پاسخگو باشد. سپس جوشکاران مجرب شرکت پترو صنعت تاراز، شیت‌ها و صفحات استیل را به ضخامت و ابعاد مورد نیاز برش می‌دهند و آنها را به صورت مناسبی در اختیار مونتاژکارها قرار می‌دهند.

مخزن استیل

در مرحله برش و پرس، شیت‌ها و صفحات استیل با استفاده از ابزارهای برش و پرس به اندازه و شکل مورد نیاز برش می‌شوند. جوشکاری که یکی از مراحل اصلی در ساخت مخازن استنلس استیل است در این مرحله انجام می‌شود. قطعات استیل با استفاده از فنون جوشکاری مانند جوشکاری تیگ، میگ، الکترودی و یا جوشکاری زیر پودری به هم متصل می‌شوند.

پس از جوشکاری، مخازن تست و بررسی می‌شوند تا اطمینان حاصل شود که هیچ نقصی در جوشکاری ایجاد نشده است. این تست‌ها ممکن است شامل تستهای غیرمخرب مانند تست فشار، تست رادیوگرافی و تست هیدرواستاتیکی باشد. در انتها، مخزن استیل با پوششی مانند رنگ، روکش ضدخوردگی و یا روکش حرارتی پوشانده می‌شود تا مقاومت آن در برابر خوردگی و عوامل زیان‌آور دیگر افزایش یابد.

پس از تکمیل مراحل ساخت، آزمایش و تست‌های نهایی مانند تست فشار و تست عملکرد انجام می‌شود تا از صحت و کیفیت مخزن اطمینان حاصل شود. سپس مخزن پس از حمل، در محل مورد نظر مشتری نصب می‌شود و سیستم‌های مربوطه مانند سیستم تزریق، نازل های خروجی و ورودی و سایر تجهیزات مربوطه نیز راه‌اندازی می‌شوند.

مراحل و فرایند ساخت و تولید مخزن استیل ممکن است بسته به ابعاد، ظرفیت و نوع مخزن متفاوت باشد. همچنین، استفاده از استانداردها و مقررات مشخصه، ایمنی و کیفیت در طول تمامی مراحل بسیار حائز اهمیت است.

کاربردهای انواع مخازن استیل

مخازن استیل به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند، که بسته به نوع مایع یا ماده‌ای که در آن ذخیره می‌شود و نیازهای خاص صنایع، متناسب با ابعاد، طراحی و مشخصات مختلفی را دارا می‌باشند. مخازنی که برای ذخیره نفت، گاز طبیعی، گازوئیل، بنزین و سایر محصولات نفتی استفاده می‌شوند باید دارای مقاومت بالا در برابر فشار و دما باشند. همچنین مخازن شیمیایی که برای نگهداری مواد شیمیایی مانند اسیدها، قلیاها، حلال‌ها و سایر مواد شیمیایی استفاده می‌شوند نیز باید دارای خصوصیات خاصی مانند مقاومت به خوردگی و تاثیر محیط شیمیایی باشند، لذا از فولاد ضد زنگ ساخته می شوند.

مخزن استیل

مخازن آب و فاضلاب که برای ذخیره آب صنعتی، آب آشامیدنی، آب بازیافتی و فاضلاب استفاده می‌شوند باید دارای پوشش داخلی ضدخوردگی و تنظیمات مناسب برای جریان مناسب باشند. همینطور مخازن صنایع غذایی که برای ذخیره مواد غذایی مانند روغن، شیرینی، آبمیوه، شیر و سایر مواد غذایی استفاده می‌شوند نیز باید دارای استانداردهای بهداشتی و ضوابط عمومی مربوط به صنایع غذایی باشند. به همین منظور این مخازن نیز باید از استیل ساخته شوند.

مخازن حمل و نقل نیز با توجه به اینکه برای حمل و نقل مایعات مانند نفت، آب، شیمیایی‌ها و مواد غذایی استفاده می‌شوند و مخازن تحت فشار که برای ذخیره گازهای فشرده مانند گاز طبیعی فشرده (CNG) و گاز مایع (LPG) استفاده می‌شوند. این مخازن باید دارای قدرت مقاومت بالا در برابر فشار باشند و با ورق های استیل تولید می شوند.

کاربردهای مخازن استیل
صنعت نفت و گازنفت خام، مواد سیال نفتی، گاز طبیعی، گازوئیل، بنزین و سایر مشتقات نفتی
صنایع شیمیاییمواد شیمیایی مانند اسیدها، قلیاها، حلال‌ها، رنگ‌ها، رزین‌ها و سایر مواد شیمیایی
صنایع غذاییمواد غذایی مانند روغن، شیرینی، آبمیوه، شیر، آب و سایر مواد غذایی
آب و فاضلابآب صنعتی، آب آشامیدنی، آب بازیافتی و فاضلاب
داروسازیمواد و انواع محلول‌های دارویی
صنایع نیروگاهیسوخت‌ها، روغن‌ها، آب خنک کننده
حمل و نقلتانکرهای نصب شده روی کامیون ها

تجهیزات و امکانات کارگاه تولید مخزن

کارگاه تولید مخازن استیل شرکت دانش بنیان پترو صنعت تاراز، برای تولید و ساخت مخازن استیل مجهز به ماشین‌آلات پیشرفته و مدرن می باشد. در جدول زیر، لیستی از تجهیزات و ماشین‌آلات کارگاه تولید شرکت را مشاهده می فرمایید:

نام دستگاهکاربرد
برش و خم کاری ورق استیلاین دستگاه برای برش و خم‌کاری ورق‌های فلزی استفاده می‌شود تا قسمت‌های مختلف مخازن استیل را برش و شکل دهد
تجهیزات جوشکاریدستگاه‌های جوشکاری مانند جوشکاری تیگ و میگ یا دستگاه‌های جوشکاری آرک برای اتصال و جوشکاری قطعات فلزی مخازن استیل استفاده می‌شوند
دستگاه‌های تراشکاریاین دستگاه‌ها برای تراش و اصلاح قطعات فلزی مورد استفاده قرار می‌گیرند و توسط ابزارهای تراشکاری مانند تراشکار CNC انجام می‌شود
دستگاه‌ خم کاری و رول ورق استیلبرای خم‌کاری و شکل دادن قطعات فلزی به شکل استوانه‌ای یا مخروطی، دستگاه‌های خم‌کاری و رول‌زنی استفاده می‌شود
ماشین آلات نورداین دستگاه‌ها برای شکل دادن ورق‌های فلزی به شکل استوانه‌ای و ایجاد تغییرات در ضخامت آنها استفاده می‌شوند
دستگاه‌ پرس هیدرولیکاین دستگاه‌ها برای تست فشار و چک کردن محکمیت جوش‌ها و همچنین برای شستشوی و تمیز کردن داخلی مخازن استفاده می‌شوند
رنگ‌آمیزی و روکش‌دهیبرای رنگ‌آمیزی و روکش‌دهی مخازن استیل از دستگاه‌های رنگ‌آمیزی و روکش‌دهی متناسب با نوع رنگ و روکش مورد استفاده است
دستگاه‌های برش لیزریاین دستگاه‌ها برای برش دقیق ورق‌های فلزی در ابعاد و شکل‌های مختلف استفاده می‌شوند

پرسنل بخش مخزن سازی شرکت پترو صنعت

برای طراحی و ساخت مخازن استیل، پرسنل کلیدی با تخصص‌های مختلفی نیاز است تا بتوانند به طور کامل این فرآیند را انجام دهند. مهندسان نخبه مکانیک ما با تخصص در طراحی و ساخت مخازن استیل نقش اساسی دارند. آنها دارای دانش فنی و تجربه در زمینه مواد فلزی، طراحی سازه‌های فلزی، مکانیک سیالات و استانداردهای مربوط به مخازن استیل می باشند. مهندسان مواد شرکت نیز با تخصص در انتخاب و استفاده از مواد مناسب برای ساخت مخازن و همچنین بررسی خواص مکانیکی و شیمیایی مواد فلزی مورد استفاده در مخازن استیل مهم هستند.

مخزن استیل

تکنسین های جوشکاری صنعتی با تخصص در فرآیندهای جوشکاری و اتصال قطعات فلزی در مخازن استیل نقش بسیار مهمی دارند. آنها دارای دانش فنی در زمینه جوشکاری استیل و آگاهی از استانداردها و روش‌های جوشکاری هستند. طراحان صنعتی با تخصص در نرم‌افزارهای طراحی سه‌بعدی و مدل‌سازی کامپیوتری مخازن استیل، نقش حیاتی در طراحی و ایجاد نقشه‌های فنی مخازن استیل دارند.

کارشناسان کنترل کیفیت با تخصص در ارزیابی و بررسی کیفیت مواد و قطعات فلزی مورد استفاده در ساخت مخازن استیل، نقش مهمی در اطمینان از استانداردهای لازم و کیفیت بالای مخازن دارند. در طول فرآیند طراحی و ساخت مخازن استیل، حفظ ایمنی و بهداشت حرفه‌ای بسیار مهم است. کارشناسان ایمنی و بهداشت حرفه‌ای باید دانش و تجربه لازم را در این زمینه داشته باشند.

مخزن استیل

تکنسین‌ها و کارگران ماهر با تخصص در عملیات ساخت و تولید مخازن استیل نقش اساسی در اجرای فرآیندهای مختلف ساخت مخازن دارند. آنها باید دارای مهارت‌ها و تجربه لازم در زمینه جوشکاری، نصب و راه‌اندازی تجهیزات، عیب‌یابی و تعمیرات ماشین‌آلات باشند.

الزامات و استانداردهای طراحی و ساخت

برای مخازن استیل، چندین استاندارد مهم وجود دارد که در طراحی، ساخت، و استفاده از آنها باید رعایت شوند، از جمله:

  • ASME Section VIII Division 1
    این استاندارد برای طراحی و ساخت مخازن تحت فشار استفاده می‌شود. طبق این استاندارد، نحوه طراحی، جزئیات ساخت، جوشکاری، آزمون‌ها و معاینات لازم برای مخازن استیل تحت فشار تعیین می‌شود.
  • API 650
    این استاندارد توسط American Petroleum Institute (API) برای طراحی و ساخت مخازن ذخیره‌سازی مایعات نفتی و گازی استفاده می‌شود. این استاندارد شامل نحوه طراحی، جزئیات ساخت، آزمون‌ها، و معاینات لازم برای مخازن استیل ذخیره‌سازی نفت و گاز است.
  • API 620
    این استاندارد نیز توسط American Petroleum Institute (API) برای طراحی و ساخت مخازن ذخیره‌سازی مایعات نفتی و گازی با فشار بالا استفاده می‌شود. این استاندارد شامل نحوه طراحی، جزئیات ساخت، آزمون‌ها، و معاینات لازم برای مخازن استیل ذخیره‌سازی نفت و گاز با فشار بالا است.
  • AWWA D100
    این استاندارد توسط American Water Works Association (AWWA) برای طراحی و ساخت مخازن آب استفاده می‌شود. این استاندارد شامل نحوه طراحی، جزئیات ساخت، آزمون‌ها، و معاینات لازم برای مخازن استیل آب است.
  • EN 14015
    این استاندارد توسط استانداردهای اروپایی برای طراحی و ساخت مخازن استیل تحت فشار استفاده می‌شود. این استاندارد شامل نحوه طراحی، جزئیات ساخت، آزمون‌ها، و معاینات لازم برای مخازن استیل تحت فشار است.
مخزن استیل

همچنین، استانداردهای دیگری نیز هستند که بسته به نوع و کاربرد مخازن استیل ممکن است مورد استفاده قرار گیرند. این استانداردها برای تضمین کیفیت، ایمنی و عملکرد صحیح مخازن استیل بسیار حائز اهمیت هستند.

هزینه ساخت و قیمت گذاری مخازن استیل

مدیریت مالی و حسابداری شرکت پترو صنعت تاراز، قیمت‌گذاری مخازن استیل را بر اساس چندین عامل مختلف محاسبه میکند. حجم و ابعاد مخزن از عوامل اساسی در تعیین هزینه آن است لذا مخازن با حجم بزرگتر و ابعاد بزرگتر معمولاً هزینه بیشتری برای طراحی، مهندسی، و ساخت می‌طلبند. نوع و کیفیت استیل مورد استفاده نیز بر هزینه تأثیر دارد، در نتیجه ورق های استیل با خصوصیات خاصی مانند مقاومت بالا در برابر خوردگی یا دمای بالا معمولاً هزینه بیشتری دارند.

مخزن استیل

ضخامت دیواره مخزن نیز بر هزینه آن تأثیر می‌گذارد، بدیهی است که مخازن با دیواره‌های ضخیم‌تر معمولاً هزینه بیشتری دارند، زیرا نیاز به مصرف بیشتری از مواد و همچنین فرآیندهای جوشکاری پیچیده‌تر دارند. رعایت استانداردها و مقررات مربوط به طراحی و ساخت مخازن نیز به هزینه آن افزوده می‌شود، چرا که استفاده از استانداردهای بین‌المللی و محلی، آزمون‌ها و معاینات لازم، و هزینه‌های مربوط به مدارک و گواهی‌نامه‌ها به هزینه کل تأثیر می‌گذارد.

در صورتی که مخزن نیازهای خاصی داشته باشد، مانند سیستم حرارتی، سیستم خنک کننده، سیستم مخلوط کننده و غیره، هزینه طراحی و ساخت می‌تواند افزایش یابد. شرایط محیطی مانند دما، فشار، و تأثیرات زیست محیطی نیز بر هزینه تأثیر دارند. در برخی موارد، لزوم پوشاندن مخزن با استفاده از مواد خاص یا با پوشش‌های محافظتی بیشتر باعث بالا رفتن هزینه تولید می شود.

مدت زمان لازم برای طراحی و ساخت مخزن نیز می‌تواند تأثیری در هزینه داشده داشته باشد. مدت زمان بیشتر معمولاً هزینه بیشتری را به همراه دارد، به دلیل نیاز به منابع بیشتر و همچنین افزایش هزینه‌های نیروی کار. نرخ کار و هزینه‌های نیروی کار در منطقه مورد نظر نیز بر هزینه تأثیر دارد. در مناطق با نرخ کار بالا، هزینه ساخت مخزن نیز بالاتر خواهد بود. هزینه‌های حمل و نقل مخازن نیز در هزینه نهایی طراحی و ساخت آن تأثیر می گذارد. این شامل حمل و نقل مواد اولیه، قطعات و تجهیزات، و حتی حمل و نقل مخزن نهایی به محل نصب می‌شود.

پیمایش به بالا